1701-1702-1703-1704-1705

Nu ikväll har jag varit hos SandnesGarn och sett, känt och klämt på alla nya modeller i alla de nya häftena!!!
JAAA; jag har koll på läget nu! De går hårt ut direkt nu i 2017 SandnesGarn, jag blir länkad till datorn….

Jag håller fortfarande på med att lägga in alla bilder och texter i webbshoppen och det har ju säkert flera av er märkt att det är lite ofullständigt ännu.
Alltså. Med en stickning på stickor 3 mm på g och allt detta knappande på datorn blir det inte mycket att visa på Instagram. Men jag måste iallafall ha klart alla häften i webbshoppen så fort jag klarar innan jag kan slappna av med att
experimentera lite igen.

Häfte 1701 och 1702 är klara.


Jag kollade på dessa kollektioner nu i kväll och det är så många söta modeller. Några av dom kommer att dyka upp i Allers…tror jag det var. Tänk på att nästan alla dessa modeller så kan man välja kvalitet själv: Ull, bomull, alpacka, alpacka silke oavsett vad det är stickat i i katalogen.

Häftet 1703 håller jag på att lägga in texten på. Det är ett fantastiskt fint häfte med många fina modeller!

Där är det ju även flera fina modeller stickade i Börstet Alpakka.
Jag har ju inte den kvaliteen i mitt sortiment, men föreslår heller SandnesGarns SURI Alpakka.

Vad är skillnaden?
Börstet Alpakka: 96% (vanlig) alpacka , 4% nylon. 50 gr = 110 meter. Stickfasthet 16 m = 10 cm st 5 mm
Garnet är borstat/rufsat upp för att likna en Suri kvalitet.

SURI Alpakka: 96% (baby suri/långhårig alpacka, 4% nylon). 50 gr= 130 meter. Stickfasthet  15 m = 10 cm st 5 mm

Baby är den finaste och mjukaste kvaliteen av ullen på djuret. Så jag föredrar Suri Alpakka, och det är därför jag inte har Börstet Alpakka i mitt sortiment. Jag tycker också att den ser lite tovad ut.

Jag hade bara bytt rakt av. Skulle det vara så att man behöver så kanske man får ta st 5,5 istället för att vara exakt i stickfasthet. SURI kostar 10:- mera per nysta, men är samtidigt 20 meter längre per nysta!

Priset blir samma om man t.ex stickar ett plagg med 9 nystan Börstet Alpakka (det blir 8 nystan Suri)

…denna var en av tröjorna som jag blev lite kär i. Jag tror faktiskt att jag skall sticka den i nya TYNN LINE med NYA TYNN SILK MOHAIR. Då kan jag få samma stickfasthet. Så kommer den att bli riktigt somrig och fin!
Det är bara att fråga mig om alternativ i både garn och färger om du ser något du gillar.
Alternativt skulle jag kunna sticka denna i Suri.

Sen är ju det nya 1704 till barn, inte inlagd ännu. Den kommer lite senare med svensk text.

1705 nya LINE häftet är klart i webbshoppen, men garnet har inte kommit. Jag räknar med att ha de på tisdag!
ALLA färger i TYNN LINE…och herregud för ett fint garn!!
Plaggen är sådär supermjuka och följsamma. Som mjuka gott använda linplagg kändes dom. Jag gillade det skarpt….men det är stickor 3 mm…..tar en evighet tyvärr.

…denna lilla flickklänningen tillexempel. Suuupermjuk och fin. Fallet i den är härligt!
Jag kan ju rekommendera för er som vill ha det, men inte kan med att hålla i stickor 3 mm….gör en modell tillsammans med en tråd av nya TYNN SILK MOHAIR…blir ca 17 m på st 5 mm. Det passar ju till många beskrivningar.


Jag har lagt upp både garn och häften i webbshoppen så det kan beställas. Då skickar jag det på en gång det kommer in.
Och ni ser ju att egenkomponerade färger när man blandar dessa kan bli oändliga. TYNN LINE finns i massor av fina nyanser!
Jaja… Jag fortsätter väl med all denna datorjobb lite till. Fantastiskt fint garn…

Denna veckan har jag barnen hemma hos mig. Och det blev så tydligt att tillväxten går i ryck och napp.
Plötsligt har barnen tagit ett riktigt skutt och blivit lite stora. Den minsta kan fortfarande få sinnesutbrott men det är plötsligt en märkbar ändring i hans medvetande. De tar mera ansvar för att borsta tänder, byta kalsonger, gå upp på morgonen, läxor. De är medvetna om vad klockan är. Alltså. Fantastiskt!

Jag gillar stora barn väldigt mycket. Mycket mera än små barn som behöver min support heeeela tiden. Jag tycker det är fantastiskt roligt att sitta vid matbordet och filosofera över saker tillsammans med dom.

Här i början på veckan var jag på informationsmöte och visning på högstadieskolan. Å, vad roligt !
Jag längtade faktiskt liite lite tillbaks till den tiden.
Tänk vilken fantastisk tid, man är 13-15 år och börjar få frihet. Börjar bli vuxen. Allt ändrar sig drastiskt i livet, ens kropp och sinne och såklart var det allt det som gav tonårsångest. Meningslösa små saker som vi som vuxna vet inte har någon betydelse. Man skulle kanske kunna önska att man hade en massa vuxen självförtroende under den perioden av sitt liv, men samtidigt så är det ganska charmigt att tänka tillbaks på och även att se dessa famlande stora, men samtidigt små och ganska osäkra människor som skall lära sig att förhålla sig till varandra.
Det är nog kanske det det mest handlar om under den tiden. Att lära sig att vara sociala varelser. En utveckling genom dagis där de är ganska buffliga och bara tänker på sig själva och en gradvis utveckling till man blir vuxen….

Ja, det är intressant….och spännande att följa.

Vad gör Trump på kvällen? Filosoferade de på morgonpasset. Haha! Jag som filosoferade över hans morgon här om veckan! Undrar hur länge han pallar med att vara ”polis” åt 52 amerikanska stater….Ganska stort distrikt.

Men hörni. Jag tar kvällen. Imorgon är det fredag med fredagsmys och valet föll inte på tacos faktisk. Nej, kidsen vill ha KJÖTTKAKER! …mm, kjöttkaker på norsk vis med kokt potet, brun saus og tyttebärsyltetöy.
Skönt….att hoppa tacos ibland!
Jag önskar er en riktig fin helg. Och sportlovsvecka och jag lägger in lite mera då och då. Kolla in på nyheter och på färgkartor och fundera ut vad som blir din färg denna vår och sommar!

Min drar nog åt något koralligt tror jag…..

Det här inlägget postades i Nya garn & häften, Okategoriserade, Sandnes och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar till 1701-1702-1703-1704-1705

 1. Hej Mia! Vilka underbara mönster och garnkvaliteer i härligt våriga färger! Blir så sugen på att sticka oversizetröjan i blått och så får det nog bli….ska bara få färdigt min Nancykofta först…! Tack för härlig inspiration! Hälsningar Anne-Lie

  • Mia skriver:

   Tusen tack! VAd roligt att höra! Ja, visst blir man inspirerad när det blir så mycket på en gång. Jag vill också ha flera av modellerna! -men frågan är om jag hinner göra något till mig själv. : )

 2. Kattis skriver:

  Vad många fina modeller! Åh kanske den! Appropå en rolig grej måste jag bara tipsa!
  http://www.ravelry.com/patterns/library/donald-trump-voodoo-pincushion

 3. Hej Mia! Skulle vilja beställa garn till den blå oversizetröjan i stl. M som jag skriver om ovan men blev lite osäker på vilket av silkesgarnerna som blir bäst. Står att det ska vara färg 7521 men den finns inte? Kommer den in eller är det bara lite fel?

  MVH
  Anne-Lie

  • Mia skriver:

   Hej! Jag tror du menar Sandnes Silk Mohair i färg 7521. Jag har lagt in den i webbshoppen idag, har den hemma på fredag. Men den går att beställa nu! Mvh. Mia