NYTT!!!NYTT!!!

Jag skall visa lite av alla olika saker jag håller på med nu och massor av nyheter!
Södermalmfilten har kommit såhär långt. Min plan för hur den skall bli ändrar sig lite hela tiden. Och jag vill ännu inte sälja något garn till den eftersom den kommer att bli ganska dyr och då skall ni först veta hur den blir…..så ni inte köper grisen i säcken.

Den är väldigt rolig att virka för jag blandar färgerna ganska friskt och kan ta en tråd grön med en tråd rosa och det blir så fint! Jag virkar på…jag vill ha den ganska stor.

Jag fick en mail från SandnesGarn i förrgår där det stod att nu är all Tynn Line slut i deras lager. Det kommer produceras mera i v 16. Jag fick hem flera kilo i Kitt 1015 och puder 3511 samtidigt och har ett ganska bra lager på endel av färgerna.

…men de går ut av butiken i en ganska jämn takt…..

Häftet 1705 har nu svensk text!

Idag kom det ännu flera lådor och nu dök Mandarin Grande i gammalrosa upp. (på bilden här ovan är det puder. Gammalrosa är lite mörkare) Så nu är den skickat till alla som väntar! Hoppas ni får det innan helgen!

…nu kom även alla Silk Mohair som många har väntat på. Och Tynn Silk Mohair finns hemma nu. Jag tror det finns möjlighet för att sticka alla plagg i alla de nya katalogerna nu.

Idag kom även det nya 1706 med SVENSK TEXT.  Min favorit är modell 11 Lun genser. Den kommer absolut inte till sin rätt på bilden i katalogen.

Hela förra veckan och denna veckan så har jag bara hållit på med att hålla ordning på alla ordrar på varor som inte hade kommit ännu. NU idag är jag ajour! Och det är så skönt!!!

Men vad gör jag ? Jo, jag beställde Allegro!
I 11 färger, och sätter mig nu i samma situation….kanske.
5 färger som fanns förra året och 6 nya för 2017.  Jag fick besked från Lanagrossa att min order var skickat från Tyskland idag!!
Först till kvarn säger jag då….ni vet ju hur det blev förra året, de ligger klara i webbshoppen. Klicka på bilden för att se.


Det är melerade nystan med otroligt smakfullt komponerade färger. Garnet är av högsta kvalitet producerat i Italien.
Bitvis glansiga och bitvis matta partier. Det är jättefint fall i plaggen.
Detta är nog det finaste sommargarnet. Absolut. För er som inte känner till det. Det är ett bandgarn i en blandning av
bomull och viscose. Lagom tjockt till stickor 4,5.
Vi kan ju hoppas att Lanagrossa i år har producerat upp massor!!!!


Det blev en dundersuccess förra sommaren och jag har flera beskrivningar i det. Jag har helt klart använt denna tröjan i dubbelt garn och klänningen mest.
Klänningen är superskön, och i år kommer det att bli ännu en till till mig iallafall.
Klicka på bilden för att se alla färger i webbshoppen. Enfärgat finns ej i år.
Vill du göra Tropea Tee nederst till höger så tycker jag man kan göra hela i en melerad färg. Även fransarna.
Alternativt är att hänga brun mandarin petit som fransar om man vill ha den mera rustik.

Jag har också beställt SOL degradé till Daquiri tröjan…Det är ju också ett skönt garn i 100% bomull och lite tjockare än
Allegro.

DAQUIRI
Till denna kommer också nya färger som kanske är mera dova som trendbilden är idag. Denna färg som jag har här finns inte. Men några stycken flera med lite mera färg kommer att finnas. Detta har jag inte lagt upp ännu för jag vill fota nystanen själv.

Jag återkommer med mera info om SOL när den kommer in.

Det blir mycket detta. Annars själv så ville jag prova Tynn Line. Jag tänkta att jag testar dubbel tråd och stickar ett FIRENZE linne med fram och bakstycke (ej runt)
Så vad gör jag? Framstycke i dubbel tråd Tynn Line i mörk grå. Och bakstycke med en tråd London Silver och en tråd London Guld i dubbel tråd. Kommer den bli klar? Vet ej. Men inspiration till er kan ju idéen vara….

Detta är F I R E N Z E för er som inte har varit med så länge. Denna kvaliteten med en tråd Fashion Tahiti och en tråd Mandarin Petit är ju oslagbar mjuk och skön. Och Fashion Tahiti finns fortfarande. (lite svår att hitta i webbshoppen bara. Den ligger under Garn per material, och bomull) 

Annars är jag snart klar med en L I S A tröja i SandnesGarn MYK. EFter att jag sålde ut Iris så ville jag ha en ny tröja i supermjukt och gosigt garn till barn. Jag har observerat mycket päls framöver…så jag la päls i manchetterna.
Man kan självklart sticka ärmarna släta och följa beskrivningen. Den blir i storlek 2-10 år, och den är inte riktigt klar ännu. Men fråga om du vill ha den (så får jag lite press på mig).

Pälsen i manchetterna är LANGYARNS Softhair som innehåller 82% viscose+18% polyamid.

Jag stickar ju även en ny orange Mohair Trend tröja med petrolfärgad kant. Men den kommer bli mera aktuell senare.
Jag får ta lite i taget.
Jag skall själv försöka få klart lite av mina projekt nu. Jag fick fotat lite för första gång på länge igår. Jag har ju liksom inte hittat rätt plats i huset för att fota. Ljuset flyttar sig väldigt efter säsong och jag har märkt att det är jättemörkt här hela vintern. Det är ett problem. Nu kommer det att bli jätteljust hela sommaren. Jag måste bara hitta rätt tid och plats för fotografering.
Annars så blev min REA förra lördagen väldigt lyckat. Jag fick ut massor av garn. Det finns fortfarande litegrann kvar, och kommer man till butiken är det superbilligt. Fina garn.

ÖPPET I BUTIKEN:

Kajsa är i butiken nästa onsdag 15/3 från 15-19 och jag kommer ha öppet lördag den 18/3 från 12-15. Det blir inget mera lördagsöppet före möjligtvis slutet på april eller i maj efter det.

Det är mycket som händer. Mässa både i Sverige och i Tyskland.
Jaja….klockan är strax 21 och jag är redo för sängen. Känner mig lite hängig och har förstått att det är något som har drabbat väldigt många just nu. Lika tråkigt varje gång….
Men det brukar ju passera ganska fort om man sover mycket så god natt och ha en finfin helg allihopa.
/Mia : )

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar till NYTT!!!NYTT!!!

  1. Hej Mia! Visst är det roligt att ha flera projekt på gång samtidigt…..en del funkar att sticka på framför tv:n och andra kräver lite koncentration…. Känns som att alla man pratar med är dödströtta just nu….Bara att hålla ut någon månad till sen är våren förhoppningsvis här! Ha en mysig helg!
    Anne-Lie

    • Mia skriver:

      Ja, det är det!!Jag skulle aldrig kunna göra klart bara en stickning i taget. Jag tar alltid tag i något som är roligt för stunden, på det sättet blir ju stickningen/virkningen ALLTID rolig! Och våren är ju precis runt hörnet nu ja! Ha det gott och tack för kommentaren! Mia : )