Hejhallå

Ibland blir det mycket saker som skall göras. Och allt går inte att få gjort på en gång….men det försöker jag ändå.

Jag börjar med lite av ALLT. ….Fota, blogga, titta på gamla foton, sätta på en tvätt, läsa i en gammal pärm, blogga lite, skaka av mattan i köket och dammsuga golvet där. Lämna återvinning.
Alltså… Byta sängkläder. Dammsuga badet. Blogga lite till. Sticka…skriva lite på en beskrivning….blogga.
Lite effektivt, men ändå. Många bäckar små. Jag kommer plötsligt i mål med allt samtidigt!

Jag har fotat Allegronystanen på nytt. Med förhoppning att få fram så mycket av färgerna i nystat som det går. Hoppas detta kan hjälpa lite. Några färger till är på väg. Och jag hjälper gärna och kombinerar.

De flesta vill ju gärna VETA hur det kommer att se ut när det är stickat, och tyvärr har jag inte möjligheten till det.
Jag skulle rekommendera att kolla på varje nysta. Innehåller det ”dina” färger så kommer det att bli fint. Jag lovar.
Det blir finare än man tror…varje gång!
Den som jag stickar nu på översta bilden är dubbel tråd av 026. Visst blir det finare än nystanen!?
Om man tycker nystanet är för starkt i färgerna så kommer det att dämpa sig ganska mycket med att sticka det dubbelt.

Många av er sitter nu och njuter av nya Tynn LINE, Tynn Silk Mohair och Mandarin Grande.
Flera Averytröjor är klara och några har även börjat på nummer 2 ser jag.
Jag uppskattar mycket att se när ni stickar på Instagram! Så ni får gärna skicka mig en blänkare med @garntua eller en #garntua. Det är jätteroligt att få ta del av det. Jag undrar ju sen hur Averytröjorna i Mandarin Grande håller sig i formen och utseendet. Meddela mig gärna.


Nu har nog många av er även fått hem Allegro. Jag blev väldigt glad då jag plötsligt såg att Lanagrossa faktiskt fortsätter med denna kvalitet. Det var ju ett garn som många ville ha, sen tog det slut efter sommaren förra året. Och jag kan ju säga det nu igen. Lanagrossa som producerar detta garnet har sommargarn i produktion fram till slutet på juni
Då är det stopp. Då börjar de producera vintergarn.
Här på bilden ser ni min mias Allegro 16. Den är i en tråd Allegro 019 med en tråd enfärgat äggskalsvit.
Jag använde denna jättemycket förra året och jag tycker den bara blir finare och finare. Halsringningen har töjt sig lite mycket, så det skall jag beräkna på nästa tröja.
Den som går i de orange/rosa tonerna på översta bilden.
Den skall bli en vid skön tröja, med 3/4 långa lite vida raglanärmar.
Det är planen. Jag stickar lite hejsan hoppasan och hoppas på att det funkar när det är klart. Raglanminskningen speciellt tänker jag på då. Det skall ju liksom bli rätt höjd på ärmhålet också. Jag vill ha den ganska hög på denna nya modell.
Det blir en svårighetsgrad svårare. Är man nybörjare så är Allegro 16 tröjan på bilden superbra. En sopsäck till modell med 2 smala ärmar. Skitsnyggt!

Sen är ju inte sommaren här riktigt ännu. Och som vi alla vet så behövs ju även gosiga varma tröjor på ganska många av våra sommardagar i hela skandinavien. Så är det bara. En sommarkväll när man sitter ute, vad är väl skönare än en mjuk och skön ylletröja. Ja, läser du min blogg så tycker troligtvis du också det.

Och är du en bomullsmänniska för att du är rädd för kli, så har ju jag den sticksfria garnbutiken….prova.

Tröjan jag har på mig här på bilden heter print-ed patent.
Den är stickad i en tråd SandnesGarn Mini Alpakka Print, den ljusa. Och en tråd naturvit SandnesGarn Suri. Beskrivningen är min, och den kan laddas ned här för 40:- om man vill sticka den i annat garn.
Eller man får beskrivningen gratis om man köper minst 7 nystan Mini Alpakka. Då hittar du den här under garnfärgerna här.  Denna kan självklart stickas i enfärgat också!

Fråga på om denna tröja går att stickas i annan kvalitet.
Ja, såklart. Men jag tror ju att man kanske har en förväntan på plagget att det skall bli som man ser på bilden, och om man kanske stickar det i något lurvigt garn som kanske innehåller 50% akryl för att få ned priset så visst.
Det funkar, men plagget får inte samma fall, tyngd och utseende.
Då måste man vara beredd på det också.
Men tar man 2 olika garn i ungefär samma tjocklek som en Suri + en Mini Alpakka så går det.

En annan fin och värmande tröja är ju ”SOMMERGENSER”. Denna är stickad i MYK och Silk Mohair. Fin kontrast i ränderna med en tunn och en tjockare tråd. En otroligt lätt tröja också. Denna beskrivningen ligger gratis (norsk text)
www.sandnesgarn.no  Det står kits no 96 på den.

Jag får en del frågor om garnåtgång och kvaliteer och så på Instagram, och jag försöker svara, men ibland så kommer kommentarer långt ned och jag missar dom. Jag beklagar detta. Det säkraste sättet att få svar är på en mail till info@garntua.se.

Våren är alltid rolig för mig, nu närmar det sig HH Cologne som är världens största handarbetsmässa….jag var inte där förra året och ser extra mycket fram emot att åka dit nu.
Jag brukar fota och lägga bilder på Instagram på dagarna när jag går där, så är ni nyfikna så är det bara att gå in på Instagram sista helgen i mars.

Sen skall jag åka till SandnesGarn i maj och besöka fabriken. Jag har varit där några gånger förut, men jag älskar att titta i fabriken. Att gå från start på lagret där balar med ull ligger staplade i en stor hall. Sen går man igenom processen tvättmaskin,…..tork,…..kamningsmaskiner……Färgeriet med kemikalier och färgkar.
Sen vet jag inte vad det heter, men det görs fantastiska tops av det kammade garnet som sedan delas upp i trådar som spinns till de olika kvaliteerna. Stora kar med fargad ull.
Nystmaskiner….detta är jultomtens verkstad. Det blir nystan, som åker på band och får etikett, de åker vidare och packas
20 och 20 i påsar. 1 kilo i varje påse. Sen in på ett gigantiskt lager i en annan hall där det ligger staplat också högt upp i taket.
Det är otroligt roligt. Jag har ett album på GarnTuas Facebook sida med bilder från ett tidigare besök i fabriken om ni vill se.
Det fantastiska med detta också är….det är ett företag som sysslar med något som I PRINCIP inte går att göra i Skandinavien på grund av lönekostnader. Ändå har SandnesGarn ca 100 anställda och de allra mest moderna spinnmaskinerna i Europa.
Tycker ni att det är lättstickat, och fina garn?
Ja, det går nog inte att få jämnare producerat garn. Och färgerna gör inte skada på någon eller något.

När jag är där i Sandnes skall jag passa på att få med mig två fantastiska turer. En till Preikestolen och en till Kjerag.
Denna bilden är från då Kajsa och jag gick till Preikestolen för några år sedan. Det är 600 meter ned till fjorden…
Ett bra resmål om man gillar naturupplevelser!

Sen är det ju nästan sommar igen!….

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.