Mera nytt, nytt, nytt

Min nya Allegro17 är klar och ligger nu i webbshoppen under GARN- LANAGROSSA-ALLEGRO
Jag har stickat upp axelpartiet 3 gånger innan jag blev nöjd. Och då blev jag riktigt jättenöjd!
Jag tvättade den och lite fuktig var den då Sara kom förbi. Hon fick bli modell denna morgon. Vad som inte syns på bilden var att hon knappt står still och jag skrattar så jag gråter för att jag ville att hon skulle dra ned sina överdragsbyxor som hon hade på sig. Så hon står utanför min butik med byxorna i knävecket, och det kör bilar och går folk runtomkring.
Men jag tycker hon ser skitsnygg och jätteproffsig ut!

Jaha. Men ta inte fokus bort ifrån tröjan nu!    Här kan ni se hur jag har gjort med axeln.
Jag har endast stickat den i den mindre storleken, och inte provstickat den större, men jag brukar ha ganska bra koll på det. Det står mått och garnåtgång under modellen om man klickar på den i webbshoppen. Total kostnad för S/M = 768:-

När man stickar denna så trär man på alla maskor från framstycket, ärm, bakstycket, ärm. Man markerar emallan varje del och det skall sedan minskas en maska på varje sida om denna markör. När man gör på detta sätt så får man inga sömmar. Väldigt skönt, delas att slippa sy och att slippa ha en söm mot huden.
Det är jättesvårt att komma över skarvarna de första varven. Så är det. Ett tips är att mata på så många maskor man bara kan in på vänsterstickan när man skall över. Ett annat alternativ är att ha flera stickor just de första varven.

Ni ser att jag har valt att sticka fram och bakstycket fram och tillbaks. Jag tycker det blir snyggt på denna modellen.
Ibland gör jag så och ibland stickar jag runt upp till ärmhålet. Vill man, så kan man självklart slå ihop maskantalet från fram/bakstycke och sticka runt.

Många stickar klänningar nu, och jag VET….det är jättesvårt att välja färger. Men om man ser på originalet från förra året på denna bilden så måste inte färgerna ”flyta ihop”. Det funkar fint att ha olika färger.
Vissa färger är mer populära än andra, och jag skall inte avslöja vilka. Men en som har gått väldigt lite är 025.

…då väljer jag att börja med den i min nya klänning….Tycker den är riktigt fin!
Jag är lite inne på 025, 028, 026, 021. ev. vill jag ha in 014 också. Vi får se.

De sista tröjorna från Dorthe Skappel i Suri har kommit. Jag la dessa på Instagram, och det blev fullständigt kaos.
Nu börjar de med att producera färger i Limited Edition. De kommer finnas under begränsad tid.
Här är korallrosa 4600, Clementin 3619  och svart 1099 som nya färger, och kolla här vad som hände…..

”Alla” ville ha 4600. Den är helt fantastisk i nyansen tycker jag. Ganska skarp mörk rosa, men den lutar lite åt korall.
(svårt att fånga röda/cerisa nyanser på bild)
Den som heter Clementin blev först felfärgad, så den har inte kommit in ännu. Därför är det ingen bild på den i webbshoppen. Men den kan beställas, den kommer in.

Det är jätteroligt att se att så många inte verkar lägga stickningen på hyllan ännu. Jag jobbar på, och hoppar en hel del mellan alla mina projekt. Förstår om ni undrar var olika arbeten tog vägen. Det är bara att fråga så kanske jag blir tvungen att ta tag i det! : )

Då jag var på SandnesGarns Minimässa nu för en liten stund sedan så fick man se och känna, klämma och prova alla modeller i alla de nya katalogerna. Jag är en flitig provare där.
OCH, min absoluta favorit av alla modeller var denna. Modell no 12 i häfte 1703. 4 nystan Silk Mohair i storlek M.
Jag vet att jag har en mamma och en syster som stickar sinnessjukt fort, så det var bara att fråga mamma.
(min syster stickar en volangkjol till mig)
Skickade iväg garn och nästa gång jag var hemma fick jag den. Sen blev den liggande här hos mig i 2 veckor här innan jag fick sytt på volangen själv. Hmm…
Men en väldigt rolig grej var att jag valde att skölja upp denna i handfatet. Ärmarna var normallånga…Jag gillar väldigt långa ärmar. Jag sköljde upp den och jag såg samma effekt som med kashmiren. Garnet fluffar upp sig och får en helt annan yta. Fluffet på mohairen i denna är helt super efter tvätten!
Och när jag torkade den på golvet så valde jag att sträcka ut ärmarna så de är långa och sköna nu!

Jaha….idag var det finväder och eftersom mina köksfönster har varit så smutsiga att jag knappt har kunnat se ut så passade jag på att tvätta dom! Solen värmer och det är ju underbart ute.
Jag önskar er alla en fin vecka! Mvh. Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.