HH Cologne mässa -Garn till påsk? beställ denna veckan!

HH Cologne. Världens största handarbetsmässa går av stapeln i Köln, Tyskland varje år i mars.
Den växer år för år, och nu var det 420 utställare. Det är garn, tyg, tillbehörsproducenter från hela världen!

Jag ankommer mässan och börjar med att glida direkt in på fashionshowet och tar mig en pressplats mitt framför podiet. Jag är varm och svettig efter en lång resa som började 04.45.
Jag har gått en sväng i Köln innan, och det var 20° och blåste varma vindar. Och det är alltid tjockt av folk i den staden. Överallt.
Ni kan tänka er mig som är van vid att gå i skogen och arbeta ensam. Stor kontrast.
Svettig var jag och ganska trött efter lång resa.

Jag landar iallafall direkt i trendland när jag ankommer och får en överblick på vad som väntas!
Det är jätteroligt och showen är otroligt inspirerande.
Innan showen berättas lite på tyska om handarbetsmarknaden i Tyskland. Kan berätta att det blev sålt handstickningsgarner för 375 millioner € i 2016. (Så det finns några flera som stickar.)
Webbförsäljningen i Tyskland låg på 6,2% i 2016, men förväntas öka.
Det är fortfarande en trend att man stickar tillsammans. Vi visar upp och delar.
Vi har en gemenskap i stickningen. Man träffas på café eller på internet.

Man kan inte föreställa sig storleken på denna mässa. Jag går många många timmar. Och det dyker hela tiden upp nya montrar, nya grejer. Man behöver bara vända och gå tillbaks samma korridor och man ser helt andra och nya grejer igen.
Det är så mycket intryck, och jag har efter 5 år nu fått mig en egen strategi för att få med det som är viktigt för mig.
Jag går inte längre in i ”alla” montrar.
Jag känner inte på alla fina härvor och nystan som jag ändå vet att jag inte har tänkt att köpa in. Jag tittar in och fotar lite om jag får en idé.
Inspirationen tar jag på modeshowen, och av specifika leverantörer som jag vet jag gillar. På det sättet kan jag lättare förhålla mig till mina befintliga garn, och min egen stil utan att bli förvirrad.
Nya kvaliteter ser jag hos de leverantörer jag redan handlar av.
Detta är för att minimera inköpsställen för att faktiskt kunna hålla ett lager som gör att jag stort sett alltid kan leverera till er kunder direkt. Ni vet när man går in i en klädaffär på semester, och hittar otroligt coola kläder…..som man sedan aldrig tar på sig hemma i Sverige.
Så kan det lätt bli om man lockas in att titta, känna och klämma på allt ”exotiskt”!

En ting som var väldigt tydligt i år var dégradé garner. I stort sett alla leverantörer har garner som är dégradé färgade.
Som alltså glider från en färg till en annan. Jag har spanat in ett par stycken, jag skall provsticka en först.
När jag då väljer vilken jag skall ha så är det att: det skall vara från en av mina leverantörer, OCH det skall vara en tilltalande kvalitet. Den jag har valt att provsticka innehåller ull och lite silke.
Nu har jag de sista åren bara stickat med garn i hög kvalitet och jag kan inte och vill inte ha billigare garner.
Detta är för att när jag stickar ett plagg så vill jag att det skall kunna användas i åratal och hålla sig fint efter tvättar och användning. För mig är det billigare än billiga garn.
Och så får vi se vad det blir. Jag vet att många av er blir jättesugna på det ni ser här nu
men detta är garner/modeller som inte är leveringsklara för till hösten. Ta idéer, bli inspirerade. Lägg planer!

…här ser ni mera. På denna bilden har jag gått ungefär 16000 steg och då gått upp vid 04.15. Jag kände mig som ett vrak, och inte alls i form att ha några möten eller så. Men det hade jag. Det är en sån ”beauty” effekt på min selfiekamera. Det är därför min hud ser ut som sammet. Jag såg riktigt sliten och trött ut i verkligheten med mörka ringar under ögonen!

 

Här ser ni ett par exempel på hur dégradé ser ut. Och det är enkelt att göra själv också. I tröjan till vänster är det använt 3 trådar Langyarns Mohair Luxe (en kidsilk kvalitet) I övergångerna läggar man först i 2 + 1 tråd går sedan over i 1 +2 trådar för sedan går över till 3 av samma. Ja, ni förstår säkert….
Om man tänker sig en enkel vid tröja på stickor 8 mm tex, med 3 trådar av varje färg så går det åt 4 nystan av varje färg.
12 nystan = 1200:- . Man kan göra samma med 2 trådar, men då måste man kanske ta st 7 mm, det går nog ett nysta extra i varje färg och det landar på 1000:- istället. Jag skall testa detta, men med en tråd kashmir i också.

Lanagrossa har alltid den finaste montern. Alltid. De har detta podiet som alltid är helt fantastiskt dekorerat och som man alltid bara vill krypa upp i och vara en del av.
Till hösten är det mycket rostfärg…oliv/mossgrön, beige, senap, alla röda nyanser….men även 7521 i SandnesGarns kvalitèer. Nu kan ni själva luska ut vilken färg det är. Det är mycket fransar, etniska mönster kommer också.

Det kommer mera och mera mohair. Det kommer päls, kort päls

Neeej, men jag skojar. Jo, det kommer pälsgarn och mohair mera. Men jag kunde inte låta bli att fota denna väska.
Jag lovar er att lika mycket som det är fina grejer som visas….lika mycket är konstigt och fult.
Men smaken är jo olika och eftersom mässan drar folk från hela världen så är det så.
De första åren fotade jag och visade massor av fula grejer. I år tänkte jag att jag lägger ingen energi på det….
Men jag kunde inte låta bli att fota denna väska.

Sen la jag lite bilder på Instagram då jag var där och en bild var av denna tröja. Den verkade gå hem hos väldigt många.
Man såg ju kanske inte helt formen på den bilden, så därför håller jag ut ärmen på den på denna bilden så man ser.
Den är jätteläcker. Och den är stickat i Langyarns Mohair Trend. Samma som min blåa jacka.

Jag tog ett par nya bilder av den. För det känns som att den gick lite i glemmeboka som vinterplagg.
Denna är en superbra kofta till sommaren. Den är lätt (320 gr)  och varm. Ytan och känslan så fin att man fint kan ha den på en sommarklänning om man fryser en sommarkväll. Det är ju 30% silke och det är en tråd som liksom ligger längst in i tråden och är glansig. Men 70% kidmohair runtom. Jättefint garn.
Sen är den dyr. Den går på 1600:- så nu har jag fått hjälp med att sticka upp samma modell i ren SandnesGarn SURI.
Ingela, min x-svärmor har stickat upp alla delar, så nu skall jag bara sy ihop det, tvätta sen fota!

I Suri går den nog ned på halva priset. Men jag har inte vägt den ännu.

Jag visar en bild till på det blåa i Langyarns. Dockan har på sig en klänning i dubbel Mohair Luxe under, och en långkofta i Mohair Trend. Kan inte tänka mig något skönare än att få ha på sig dessa plagg…..De kommer till hösten.

Fredag sen eftermiddag. Jag har nu gått 17.000 steg. Och är bara klar för sängen på hotellet….
Jag tar mig dit via en pizza på vägen. Sätter mig i sängen och kollar kataloger och noterar mina intryck.

Dagen efter blir en mera effektiv dag. Och med trevlig middag på kvällen med Italienare denna gången.

Så nu har ni fått se lite, sen är det bara att lägga idéerna att mogna över sommaren. Vi är ju fortfarande i tidig vår. Vi skall ha en lång och härlig sommar också så jag har börjat sticka min andra Allegroklänning.

Jag har börjat med färg 025 gått över till 021, nu är jag inne på en 025 igen, sen skall jag har lite 026.
En riktigt färgglad variant blir denna.

Annars är det ganska lugnt nu i går och idag. Jag har passat på att kratta lite och tvätta min altan.

Sen tänkte jag som så att om ni vill ha garn till påsk så skall ni nog beställa denna veckan.
Senast på måndag. Vi skickar på tisdagen nästa vecka, sen är det kört för garn till påsk. Och eftersom april är den lugnaste månaden på hela året så vill jag ha ett lotteri där alla som handlar för mera än 500:- är med. (ex. frakt/fakturaavgift)
Ni kan vinna ett presentkort på 500:- och är det många som handlar så lägger jag på ett par presentkort till på 250:- också.
Detta drar jag i början på maj, och vinnarna blir presenterade med namn här i bloggen och även på Instagram.


Vad fyller du ditt påskägg med? Såhär ser mitt ut! : ) Jag är mycket nöjd!
Ha en fin vecka allihop! Mvh. Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.