Blabla…

Blabla….blev arbetsnamn på detta inlägget och jag tänkte att det är lika bra att behålla det för jag kommer babla mycket.
Jag har ju redan uttalat att april är månaden då ”alla” som har garnbutiker tror de skall gå i konkurs. Jo, så är det. April är årets sämsta månad för oss garnhandlare. Iallafall för mig. Jag tror det är lite genomgående att folk stickar mindre nu i övergången mot sommaren.

Men, det ger ju tid att städa. För min del behövs lite sortering i webbshoppen. Lite nya bilder…
Igår fotade jag Mohair Luxe från Langyarns. Så nu finns alla färger i webbshoppen. Även den nya fina korallfärgen som många verkar vilja ha.
Korallfärgen är en fin färg nu framöver, men ni kommer även se att den kommer hänga med utöver hösten och vintern. Kolla också den tomatfärgade nummer tre på bakersta raden.

Som pricken över i`t bland murriga höstfärger. Superfräckt, med en liten självlysande korall eller tomatfärgad detalj….

Jag har lagt alla Raumabeskrivningar jag har kvar under REA, och jag säljer dom utan garn.  (-30% är det)

Det är vår nu då! När man tittar ut ser det fantastiskt skönt ut, men det är ju herregud så svinkallt. Det är ju inget jag behöver informera om för det vet ni allihopa. Några av er kanske bor på ställen där det är varmare och skönare än här då…

Jaja. Jag passade på att vara ledig över påsk. Jag var i Norge, hemma i Tollered, i Göteborg och på några turer ut till västkusten.
Jag la upp den lediga tiden med att kolla väderkartan,…och drog mig dit jag kunde hitta lite sol faktiskt. Jag är mycket nöjd med min ledighet. Jag stängde av telefonen och jag läste knappt mail.

Men april….april…..Jag behöver komma med lite idéer och sånt då för att försöka hålla igång er!
Tycker inte det var länge sedan jag skrev det i april förra året….…och lite tips om idéer för sommaren 2017. Många Allegro och SOL Dégradé plagg på gång nu där ute!
Men mitt Firenze linne i en tråd Fashion Tahiti och en tråd Mandarin Petit är också ett rktigt skönt plagg till sommaren.
Ett supermjukt och skönt linne, och på bilden har jag
Fashion Tahiti 7616 tillsammans med Mandarin Petit 7226.
Mandarin Petit har jag i 41 färger just nu så det finns många färgkombinationer som det kan bli av att blanda.
Nu när det kommer mera dégradéfärgat garn så kan jag tipsa om dessa

Alla dessa är dégradé. Dvs att färgerna flyter över i varandra gradvis.
Jag hjälper gärna att para ihop med Mandarin Petit om du önskar hjälp.

Jag har ett annat linne också i Fashion Tahiti

Detta är ett Schachenmayr mönster som heter 493. Det ligger under garnfärgerna i webbshoppen. Bara att klicka på en av bilderna här så kan du se färger och modeller.
Detta garnet är riktigt coolt. Det är tunnt som en tråd, så plaggen blir extra mjuka och följsamma. Lite som de tunnaste virkade Odd Molly plaggen i känslan.
50 gram = 280meter!

Jag tycker att virkfasthet är väldigt relativt. Väldigt viktigt att förstå vad man sysslar med för att få rätt storlek. Denna är väldigt kul att virka, men jag tror jag virkade 4 olika lappar innan jag hittade den storleken (antalet stolpar) som passade mig. Jag ville ha en bröstvidd på 90 cm. Det är 6 rutor runt. 6 x 15 cm = 90 cm.
Denna blir nog också väldigt fin i en av Dégradé färgerna. Till linnet går det 3 nystan.

Såhär långt har jag kommit på Allegroklänningen nu. Och färgerna jag har använt är nedifrån 25, 21, 25, 21, 26, 25, 21….
Ja, det är bara 3 färger, men jag mixar lite med de. I övergångerna mellan färgerna så varvar jag faktiskt med 1 och 2 varv av varje färg innan jag byter helt. Så flyter det ännu mera ihop.

Såhär ser klänningen ut på beskrivningen. Här är den stickat i 5 olika färger.
Man kan välja hur många färger man vill. Många har gjort den i en färg också. Det går ca 13-15 nystan till klänningen och det kostar 68:- /nystat. Stickor 4,5 mm. 21 m /10 cm. Det går hyfsat fort ändå.

Jag har ju en liten utlottning på presentkort på 500:- till alla som handlar för mera än 500:- i april (ex. frakt/faktura avgifter) Just nu är det dessa ordernummer på bilden som är med. Det kommer att dras en lapp från högen i början på maj.

Oddsen för att vinna presentkortet är ju ganska mycket bättre än lotto iallafall. Det är nu 11 dagar kvar om man vill vara med på det.

Jag kommer att ha öppet i butiken nästa lördag den 29/4 från 12-15.

Från 10-12 kommer jag att ha stickfrukost här på andra våningen. Det kan vara 7 personer och mig med på det.
OM intresse finns så blir det av.
100:-/person. Fralla te och kaffe. Man kan pilla på allt man önskar här uppe, men jag kommer inte att låsa upp nede i  butiken före kl 12.00. Jag vill att det skall vara socialt, mysigt och de som är med får gärna ha med frågor och be om hjälp. Eller så bara pratar vi skit!

Jahapp. Låter det intressant så maila mig på info@garntua.se

SandnesGarns nya kataloger läggs in i webbshoppen efterhand. Saknar du någon så är det bara att fråga!

Ha en fin vecka!!!

Mvh. Mia : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Butiken och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Blabla…

  1. Kattis skriver:

    Kul att läsa om vad du har för dig!
    Är det kanske därför många drar igång KAL under april för att få folk att handla garn? 🙂 Även påhittigt med att lotta ut presentkort!