Mias Folklore, 366 Dégradé, Södermalmfilten

Jag har tänkt länge på att jag faktisk aldrig har fotat denna tröjan ordentligt. Fantastiskt ändå så har jag sålt till ganske många av den.
Men jag vill väldigt gärna visa upp den ordentligt. Den finns endast att köpa som kit för att den går verkligen inte att kopiera till annat garn. Inte i min värld. Tröjan med beskrivning kostar 2198:-
Det är en riktigt mysig tröja i en tråd 100% Cashmere och en tråd Langyarns Mohair Luxe (kidsilk kvalitet)
Den är stickat i dubbel tråd hela vägen och blandat så det blir melerat. Jag gillar effekten av detta otroligt mycket. Det blir så mycket liv i plagget av det. Jag har satt ihop flera färgkombinationer, bland annat i rosa toner. De som gillar rosa gillar oftast inte detta….
Tänk på att oavsett om alla mina tröjor går i färger som jag gillar (och kanske inte du) så hjälper jag gärna till att kombinera för andra färgkombinationer.


Vet ni något som är ganska sjukt. Om jag lägger upp en bild där mitt ansikte syns först. t.ex på Instagram, så tappar jag följare på det!
Och de bilderna där jag visar mitt tryne får inte lika många gillar som om jag lägger upp bara tröjan.
Jag tycker det är jättekonstigt, för själv gillar jag jättemycket att få se ansikten på de jag följer. Men det är väl något jantelagsaktigt då.
Jag måste skita i det…jag vet. De som tycker att det är jobbigt att se hela mig kan faktiskt skita i att följa mig. Så här kuvad som på denna bilden kan jag ju inte vara?

Såhär ja!!! Tjena tjena!
Klickar du på någon av bilderna så kommer du till webbshoppen där du hittar både garn, kit, och info om storlekarna på denna tröjan.
Den är ganska kort och vid, och det med att tröjan är kort är väldigt olika från folk till folk. En lång person kan ha kort rygg och en kort person kan ha lång rygg.
Så när du stickar borde du mäta vid att hålla upp stycket upp under ärmen och maska av för ärmhål där det passar dig bäst.
TÄNK PÅ: att en tight tröja håller längden upp vid att den smiter åt. En VID tröja släpper lite längd (någon/några cm) nedåt.
Läs alltid vad bröstvidd på plagget är och mät dig själv så vet du hur vid tröjan blir på dig innan du börjar.
Man är inte ALLTID medium. Ibland är man Small och ibland är man Large också. Kolla måtten.

En annan sak då. Jag gillar kashmiren ihop med Mohair Luxe. Och by the way….jag gillar Mohair Luxe ihop med ALLA garn.
Jag ÄLSKAR Mohair Luxe!

Det är ju den jag använder tillsammans med SandnesGarn Alpakka Silke i min nya Södermalmfilt också

I denna blandar jag också så det blir melerat i olika färger. Den är strax klar så då kommer kit på den också. Denna är också helt omöjlig att göra i andra garn… Men det är absolut tillåtet att härma!


Jag är klar med min 366 Dégradé tröja. Jag är suuuupernöjd. Kanske bästa modellen jag har gjort.
Den blir i kit i olika färgkombinationer. Jag får hem garnet kanske inom ett par veckor. Den kommer ligga på ca 1000:- .
Kvaliteten är supermjuk så du kan ha den direkt på huden. Den är onesize på grund ut av att det är ETT nysta av garnet som ändrar färg. Kvaliteten är blandning av baby alpacka, extrafin merino och silke tilsammans med …just det: en tråd Mohair Luxe!
Stickat på stickor 6 mm. (jag stickar ganska så löst och har gjort den på 5,5.)
Jag skall visa en bild i svart vit också för det är svårt att föreställa sig denna knalloranga tröja i t.ex blått….

Såhär kanske ni kan lättare lägga på den färgen ni tycker om bäst själv!?
Jag återkommer självklart när jag har fått hem garnet till denna…håll ut!

Ja, då får ni ha fina sommardagar så återkommer jag om en stund. Jag försöker ju att ta lite lugnare dagar nu när jag har chansen. Fixar lite i trädgården och åker på lite utflykter. I morgon åker Södermalmfilten till Stockholm en sväng!

Jag skickar garn hela sommaren, men räkna med några extra dagars leverans. Posten är inte lika illa som de har varit de sista åren, men det är ju vikarietider där också.

Knitalongnääs är klar för bokning. Det är 41 som redan har anmält sig. ca 30 platser kvar då! Lycka till!

: )   Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar till Mias Folklore, 366 Dégradé, Södermalmfilten

 1. Christina skriver:

  Fortsätt att publicera bilder med ansikten på! Jantelagen må bekämpas! Och personligen föredrar jag bilder med ansikten på 🙂
  Ha en riktigt skön sommar!!!
  Kram från Christina

 2. Kattis skriver:

  366 Dégradé tröjan är jättefin!
  Konstigt med insta, det verkar tvärtom för mig. När jag visar nunan är det fler som gillar bilden.

  • Mia skriver:

   Hah! Vad konstigt!! Jaja. Tusen tack för komplimangen på tröjan! : ) Ha en fortsatt fin sommar! Kram!