Cardiff Cashmere BRUSHMERE. 100% cashmere. Made in Italy!

Vilket helt AMAZING garn. Jag är helt såld på det!! Detta är ganska nytt och jag har stickad en svart och vit randig jacka i den och nu denna, en chunky tröja med dubbel tråd på stickor 15 mm.


Den svartvitrandiga jackan har jag använt mycket i det sista för jag känner att jag behöver veta hur den blir och uppför sig efter användning. Dessa tröjor kostar ju några tusenlappar att göra, och jag vill inte sälja något som inte är värt pengarna.
Och satte du kaffet i halsen nu så kan jag säga att detta är ren kashmir. Det är det mjukaste du kan ha på huden. Och den värmer och isolerar gott. Denna borstade har ju en helt annan egenskap än den vanliga släta 6/28, men samtidig som den ser lite ”rufsig” ut så har den en helt fantastisk glans som skiner igenom luddet.

Jag dränkte den precis i vatten för att se hur den blir efter det. Men SERIÖST!!! Se glansen! Som en våt Flatcoated Retriver! Som silke!
Jag fyllde vatten i handfatet. Sänkte ned tröjan som sög upp ALLT vatten! Jag fyllde på mera vatten. Och klämde lite på det.
Det var helt fantastiskt att se glansen som trädde fram, man såg verkligen vilken fantastisk fiber detta är. Glansen i ullen och vattendroppana som låg på de långa håren…..och det kom ingen överskottsfärg ut av denna svarta tröja!
Jag är chockad! Positivt!

Ja, det är ju inte så enkelt att fota svart…Men ni kan ju ana…

Tidigare tvättade jag en tub i samma garn i tvättmaskinen. Jag testar ALLT i tvättmaskin.
Detta är det enda garnet som jag vill säga ”tvätta för hand!”


Tuben blev aningens tovad av handtvättprogrammet i maskin. Så skölj upp i handfatet i ljummet vatten. Jag hade inte i något tvättmedel för att
det kan bli svårt att få ut det igen. Denna tuben är stickad på 4 nystan med dubbel tråd på stickor 10 mm. Halvpatent. Den ligger i webbshoppen nu, och heter #chunkycashmerecowl
Tröjan jag har på mig är den klassiska kashmiren i standard stickfasthet DK. 20-22 m/10 cm.

Nu skall jag även göra klar den svartvit randiga, sen skall den också få sig en tvätt och så blir det att fota dom. Ja, jag har ingen bättre bild än detta än så länge. Men vad synd att inte flera provade den på när vi var på Knitalongnääs. Min mamma och syster fick prova den sen när vi kom hem och blev helt chockade!!?   – jag har ju redan blivit hemmablind på mjukheten, och förväntade inte den starka reaktionen.

För att sticka en tröja i Brushmere är det specialbeställning med 2 hela lådor man måste köpa (ca 4500:-)

brushmere Cecilia

Jag såg nu efter ett nyhetsbrev från Drops att deras garn Polaris, alla de beskrivningarna kan man sticka med dubbel Brushmere! Räkna om meter bara. En tröja i Polaris på 1,2 kilo vill väga 500 gram i Brushmere!

Denna tuben ligger också i webshopen och heter Brushmerecowl. Den är också 4 nystan, men i enkel tråd på st 6 mm. Helt ljuvlig!!!

I mitt liv, just nu:

Jag var på randen till sammanbrott i går kväll. Allvarligt, helt fruktansvärt. Ett enda kaos i mitt huvud, där jobb och privatliv mixades sammen i en härlig soppa. Det är väldigt ovant för mig att känna så. Jag var skitledsen. Jag är ju typ ALDRIG ledsen. Fick smaka på den känslan igår iallafall.
Men idag har jag kommit över ytan igen.

Ny webbyrå!!!  Jag har tagit tag i lite andra saker. Varit ute i skogen i strålande sol och snö överallt. Min terapi! Skogen funkar alltid!!!

I morgon är butiken öppen igen, från 15-19. Och även nu på lördag mellan 12.00 och 15.00!

Jag skall fixa den svartvita nu i kväll, och kanske ta tag i något annat gammalt som ligger och väntar!

Ha det fint, och ha tålamod med min shop. Det blir snart bättre och det är bara att ringa så fixar vi det!!!

/Mia : )

Ett svar

  1. Jag provade den svart-vita också och kan bara instämma. Den ÄR verkligen magisk. Går inte att beskriva hur mjukt och skönt det är att ha på! Så nu gäller det att spara pengar så att man kan investera i denna lyx 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *