Garnbutiken för dig som älskar hög kvalitet!

GarnTua har de extra mjuka, och extra fina nystanen med fint fall och vacker lyster.

För mig är det viktigt att som föder upp djuren och jobbar i fabrikerna också skall ha möjlighet att leva ett hållbart liv. Hållbara garn som håller i längden, ett handplockat sortiment som har växt fram genom snart 14 år i branschen.

Schysst producerade garn i hög kvalitet med de bästa råvaror är GarnTuas ledord!

En del av sortimentet är lagervara, och en del är beställningsvara med 7-10 dagars leverans -för att kunna erbjuda ett extra stort sortiment av fina garn.

För design/beskrivningar av mig på engelska kan du även se min RAVELRY sida

Om butiken

GarnTua är en av Sveriges äldsta garnaffärer, som öppnades 18:e mars 1944 på Nygatan i Alingsås. GarnTua startades av två systrar från Alingsås, och TUA är ett fornnordisk ord som betyder två.
Butiken låg på Stora Torget i Alingsås, en medelstor stad och var en välkänt butik för dom flesta i stan. Där fick man handla garn över disk, som i en gammal lanthandel. 
I 2010 tog jag över butiken, och den har utvecklats och flyttats några gånger under mina 13 år.
I april 2023 flyttade GarnTua till Tollered, 200 m från Nääs Fabriker.
Butiken finns uppe på vinden i mitt hus från 1893, med egen skyltat entré. Den drivs nu som en webshop, men du är hjärtligt välkommen att besöka butiken! 
Du behöver boka en tid. Boka tid gör du vid att skicka ett mail med önskad dag och ungefärlig tid till boka@garntua.se eller ringa på 0701445777.
Det finns möjlighet att parkera gratis längs med gatan.
När man kommer in får man ta av sig skorna, sen kan du få låna ett par sköna tofflor. Butiken är inte så stor så passande sällskap är upp till 4 personer. (inga hundar, och inga ryggsäckar!) OBS! -Det är tyvärr inte handicapanpassat, då det är en smal trappa upp en våning.

Hela området Nääs Fabriker och Tollered är ett fantastiskt utflyktsmål som passar par och familjer med fin miljö, shopping, mat och naturupplevelser.
Ca 35 km öster om Göteborg.

Välkommen till nya GarnTua och VIP shopping!

Om mig

Jag som äger och driver butiken sedan 2010 heter Mia Aarstrand.
Jag är 52 år och är från Drøbak, Norge, och har stickat sen jag var 7 år.
Jag har en hel del egen stickdesign, mest tröjor och mössor.
De finns att köpa som pdf. och även på ravelry.com
Jag är utbildad inom grafisk design och foto/film och det jag gillar bäst är att få leka och experimentera med färger och då helst med de finaste av de finaste garner!

GarnTua tillhandahåller endast kvalitetsgarn, och jag är mycket noggrann med mina inköp.
Hösten 2017 var jag på studiebesök i Biella i Norra Italien där kashmiren produceras, och våren 2018 reste jag till Peru för att se hur alpacka produceras.

Jag fick bo i höglandet 4000 m. o. h och gå ut med alpackorna på morgonsläpp, se de bli klippt och jag åkte sedan ned till Arequipa och fick se produktionen i fabrik.

Jag har mitt eget garn som heter Mias SURI, som är en mjuk skön och lurvig kvalitet av långhårig alpacka som jag köper från Peru.

Jag är en fiberfantast, och älskar att få veta hur ett garn är ”spinnat”, tvinnat, färgat, nystat, boxat….ja allt!
Jag älskar att få hjälpa till med tips och val med båda garntyp och färgkombinationer så man får ett så bra resultat som möjligt! 

Hämta din gratis beskrivning

Signera upp för GarnTuas nyhetsbrev ÄlskaGarn så skickar jag beskrivningen för Direktörens halsduk till dig nu.

Limiterad beskrivning, finns bara på GarnTua!

Tack för att du gick med!

Dina gratis beskrivningar är nu påväg, kolla din mail inbox!

 

Kolla din skräpost/spam Om du inte hittar den (det kan ta upp till 5 minuter att skickas)