Hej !

September är här och hösten kommer gå i en rasande fart till vinter.
Jag har byggd upp min webshop på nytt vilket har inneburit många långa dagar framför datorn och mycket mindre sticktid.
Jag misstänkte att min hemsida svajade lite, och som min nya webbyrå sa.
Om hemsidan är ett hus, så går det inte att fixa det längre. Du måste bygga ett nytt, som behöver underhållas.

Så det har jag gjort, och det innebar även att alla länkade beskrivningar föll bort, så har du köpt en fil och filen inte fungerade så vet du varför. Jag sitter nu och lägger in alla filer på nytt- och mina dagar framför datorn är inte räknade än. Jag har fotat en del flera nya kit, och färger som har saknats.

Det senaste jag har stickat är en påbörjat kort jacka i borstad cashmere. Det går inte så fort även om det är st 6 mm. Men den skall bli klar!
Jag har inte råd att ha den liggande!


Så otroligt mjuk och fluffig….Jag gör den full med hål och öppen fram så kan även en klimakterietant (mig själv) ha på den.

Här kan du se skillnaden på tråden till den tunna Langyarns Cashmere Lace (st 2,5-3 mm) och
Cardiff Brushmere (st 6 mm)
Den senaste cashmeremössan jag stickade var i Lacekvalitet på st 2,5 mm (3 mm beroende på handlag)
Jag har nu 5 olika cashmerekvaliteter i webshopen Langyarns Cashmere Lace, Classic Cashmere, Cashmere 16 m, Cardiff Brushmere och Langyarns Cashmere Dreams.

Den tunna mössan stickar jag med Cashmere Lace och stickar först en kant med vriden resår. Jag tycker det är fint, då stickar man en vanlig resår men alla räta maskor stickas i bakre maskbåge. Sen avslutar jag resåren med ett varv am runt hela och vränger sedan mössan ut och in och fortsätter sticka slätstickning på ”avigsidan” kan man säga, men då har jag bytt rätsida på arbetet så när man viker upp kanten med resåren så är båda på rätsidan. : )

twin lace cashmere hat

Då ser det ut såhär sen.

Twin Lace Cashmere Hat

Så otroligt tunn, lätt och smidig. Man stickar den ju enfärgat om man önskar det, det går åt 2 nystan och det är en vacker färgkarta. Pris på garn till denna mössa i 100% cashmere är 456:- (sept 2023)

Mössan passar även till herr!

Nu blir det ett uppdämt behov av att visa upp här på bloggen, eftersom att jag inte har använt den på sååååå länge. Sociala medier tog helt över, men nu känner jag att jag önskar lite manuell och frivillig kontakt.  Vem är inte lite trött på algoritmer nu? När jag ser en god hamburgare från en närliggande restaurang på Instagram och tror att jag kan köpa den, så visar det sig att det var 4 dagar sedan! Inte väldigt ”instant”

Här på bloggen finns inläggen liggande och du kan gå in och läsa när det passar för dig.

Jag kommer även börja med nyhetsbrev, de kommer vara korta med just nyheter, några tips och ibland någon gratis beskrivning.

Vill du ha nyhetsbrev? Du kan skriva in dig på hemsidan. 

Den allra senaste mössan jag har gjort är denna i WOOLADDICTS Honor garnet som du ser här under. Ett fantastiskt härligt garn i 50% merinoull/50% suri alpacka.

Jag har gjort mössan UNISEX, onesize och den finns att göra i de härliga karamellfärgerna eller i lugnare toner.

Det är fredag eftermiddag, jag har skrivit texter sen kl 06.00 i morse. Nu går jag över till chips och Prosecco här i soffan med datorn i knät och känner att jag vill ge bort en rabattkod!

Detta garnet var en sån positiv erfarenhet för mig, jag har stickat 2 tröjor i det,
och jag älskar den ena! -Så otroligt mycket.
En mössa är ett bra sätt att prova ett garn, så här kommer RABATTKOD till kassan

honestribbhat15      (koden är giltig ut dagen den 17/9-2023)

Ger dig 15% rabatt på köp till 1 st mössa. (2 nystan)
Och titta alla färger det finns i. Istället för 348:- så får du kitet för 296:-

Allt från de karamelliga till de mera dämpade och dova nyanserna.

Mössan finns som kit med 2 nystan Honor, för 348:- och i beskrivningen finns med en enkel beskrivning på ett par pulsvärmare som garnet räcker till också.

De senaste åren har GarnTua blivit mera och mera nischat. Cashmere är en stor och älskad produkt i min butik. Det är en otroligt lyxig känsla att sticka och även att bära plagg i cashmere, om du inte har provat ännu så har jag massor av mössmodeller i olika tjocklekar.

Den klassiska cashmeren som är 6 trådig och benämns 6/28 har jag i 50 färger i webshopen.
Alla färger finns i lager i lite olika mängd. Jag har både Cardiff Cashmere, OCH Langyarns Cashmere Premium. Dessa ligger under samma färgkarta, de har samma stickfasthet och kan blandas i samma arbete.
Färgerna som börjar med en 0 (nolla) är från Langyarns, de andra är från Cardiff.

Det är t.ex så att jag tycker den marineblåa och naturvita är snyggare i Cardiff då har jag dom istället för Langyarns. Andra färger finns i Langyarns och inte i Cardiff.
Så vet du varför Cashmeren är blandat på just den klassiska 6/28

Double Lace Baggy Cap

En annan mössa som jag är väldigt förtjust i är denna som jag har stickat i dubbel tråd Merino 400 Lace från Langyarns. Jag har fotat flera nya kit nu, som du kan se, och ännu flera om du klickar på bilden.
Denna mössa kostar endast 278:- och då har du garn till 2 mössor om man kastar om färgerna.
Merino 400 är också ett helt fantastiskt mjukt garn med vacker glans.
Det är även garanterat mulesingfritt (djurvänligt).
Om du har en annan beskrivning som är ca 23 m på st 4 mm så kan du använda detta i dubbel tråd.
Söker du ett lacegarn till något spetssjal eller liknande så är detta Langyarns Merino 400 Lace jättefint och väldigt prisvärt
för 65:-/25 gram (september 2023)


Jag avslutar denna skrivstund nu, och fortsätter att sticka på min Honest Ribbhat i en ljusblå Mias SURI, med lite chips och Prosecco!

Ha en fin och solig septemberkväll!

Ciao! Mia : )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hämta din gratis beskrivning

Signera upp för GarnTuas nyhetsbrev ÄlskaGarn så skickar jag beskrivningen för Direktörens halsduk till dig nu.

Limiterad beskrivning, finns bara på GarnTua!

Tack för att du gick med!

Dina gratis beskrivningar är nu påväg, kolla din mail inbox!

 

Kolla din skräpost/spam Om du inte hittar den (det kan ta upp till 5 minuter att skickas)